Nélkülözhetetlen női témák

Nélkülözhetetlen női témák

Mire vágyunk mi NŐK? 1.

Örök talány...

2015. október 17. - Rossi Judit

Mi NŐK, rendkívül bonyolultak és szeretni valóak is tudunk lenni! Nem mindig azt mondjuk amit gondolunk, mert titkon reméljük, hogy majd TI férfiak erre magatoktól is rájöttök, és megteszitek azt amit mi a jelekből üzenünk Nektek! Sokszor nem értitek, mit miért is mondunk, és gondolkozunk annyit..

Mi NŐK, azt szeretnénk, ha kényeztetnének, babusgatnának minket a kapcsolatunkban, mert ha nem ez történik, akkor elfásulunk, és úgy érezzük, hogy túl sokat nyújtunk párunknak. Ha azt érezzük, hogy törődnek velünk és tisztelnek, szeretnek bennünket, egyre jobban kivirulunk és minden eddiginél többet és szívesebben tudunk adni önmagunkból. Amikor egy nő beleszeret egy férfiba, akkor azt reméli, hogy erős, gondoskodó társra lelt. Ha egy nő hosszabb ideig csak ad, de nem kap viszonzásul törődést, szeretgetést, akkor magányossá válik, megéli az elszigeteltséget.

Sok férfi azt gondolja: minek mondjam minden nap, hogy szeretem, mikor úgyis tudja. Ez óriási tévedés! A nők minden nap igénylik a szeretet megnyilvánulását. Ha sokáig nem kapnak „bizonyítékot” a szeretetről, akkor elbizonytalanodnak. Amikor egy nő úgy érzi, hogy túl sokat adott, általában a férfit hibáztatja mindkettőjük boldogtalanságáért. Bár a legtöbb esetben igaz, hogy nem kapta meg azt a törődést, szeretetet, amit megérdemelt volna, a felelősség mindkét félé, hiszen túl sokáig tűrte, ami kellemetlen volt számára, nem húzta meg időben a határokat. Az egyik nagyon fontos tudás egy nő számára, hogy felismerje azt a határt, amelyen túl már nem adhat a párjának anélkül, hogy Ő maga ne károsodna.

mire_vagynak_a_nok-700x467.jpg

Egy biztos: nem lehet összehasonlítani a nőt a férfi működésével. A nő mindent máshonnan néz, mindent máshogyan ért. Más jelrendszerrel és más feldolgozási folyamattal kommunikál. Legfontosabb különbség férfi és nő között - és ez tudományos tény -, hogy a nők sokkal inkább beleviszik az érzelmeiket a döntéshozatalba, sokszor hagyatkoznak a megérzéseikre. Tipikus különbség, hogy míg a férfiak közös tevékenységeken keresztül kötődnek vagy szocializálódnak, a nők az érzéseikről és a gondolataikról beszélve teszik ugyanezt. Vagyis: a pasik meccsre mennek, a csajok beülnek valahova beszélgetni - a pasikról természetesen. Elmondják egymásnak, mi minden hiányzik a kapcsolatukból, vagy mit kapnak meg a párjuktól, amit az előzőtől nem kaptak. 

A nők tudniillik sosem tudják, hogy mit akarnak, csak utólag…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noikozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr237979983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talánholnap 2015.10.21. 23:08:38

Szia Judit!
Biztos nagyon sok estét töltöttél a múlt és a volt kapcsolatok kibogozásával, ilyen esszencia leírásához nagyon kell a magány. Tudom napközben nincs baj, a munka és a barátok jól karban tartják a gondolatokat , csak azok az esték ne volnának! Nem a múltat siratjuk, hanem a jövőt reméljük!
Az írásod minden gondolatát igaznak hiszem, és lám ,milyen egyszerű, hiszen pár mondatban összefoglaltad! Te jártál márúgy, hogy baráti körben hasonló gondolatokról beszélgettek, mindenki azt mondja: bölcs vagy,nagyon jól látod az életet, majd mindenki haza megy a párjához ? Nekem sok ilyen élményem volt , ha ljól érzem az íràsaidból, Te is hasonló cipőben jársz. Ha nem így van ne haragudj,félre értettelek. Nem érzed néha hogy túl sok a gondolat? Talán tenni kellene....?

Rossi Judit · www.fittwoman.hu 2015.10.23. 21:53:17

@Talánholnap: Szia .....! )(nem tudom a keresztneved....)
Az én barátnőim inkább azt szokták mondani, hogy milyen jó nekem, hogy olyan bátor vagyok, hogy ki merek lépni nem működő kapcsolatokból. Nagyon bátor vagyok...és mire megyek vele? ...hogy egyedül vagyok. Igen, talán túl sokat agyalok....:)

Talánholnap 2015.10.24. 22:02:26

Szia!
Tudtam,hogy Te is az a bölcs vagy, akit mindenki irigyel, de senki nem cserélne vele életet! Nekem is ez a sorsom , csak én férfiként élem meg. Nagyon sok gondolatot szeretnék Veled megosztani , de ez a hely túlságosan nyitott ahhoz , hogy teljesen nyíltan tudjunk csevegni a mindkettönket èrintő dolgokról. Nem akarok tolakodó lenni, de ha érdemesnek tartasz rà, hogy a Téged foglalkoztató gondolatok férfi oldalról megvilàgítsam , kérlek tudásd, hogyan tudnánk privát bán beszélgetni.
Szia Zoli!

Rossi Judit · www.fittwoman.hu 2015.10.24. 22:05:21

@Talánholnap:noikozpont.blog.hu/2015/06/22/induljunk_639
Ebben a részben minden benne van rólam...a facen megtalálsz...:)
süti beállítások módosítása