Nélkülözhetetlen női témák

Nélkülözhetetlen női témák

Miért szeretik a férfiak az erős nőket? ...ha szeretik...

Erős nő vagy gyenge lány?

2015. augusztus 17. - Rossi Judit

Ahogy a “kívánságágyas” bejegyzésben írtam, már nagyon vágytam egy erős férfira, mert az eddigi kapcsolataimban mindig én voltam a domináns.

…és amikor megkapod a FÉRFIT, akkor felfordul a világ. Nem az van amit te kitalálsz, nincs sértődés, hiszti, mert ő teljesen másként reagál ezekre a dolgokra. Nehezen viseled, küzdesz ellene/vele, pedig erre vágytál…de közben akarod Ő-t, de fáj…azért fáj, mert ha tényleg akarod Ő-t, változnod kell…és 46 évesen, ez nem könnyű dolog…

harmonikus_parkapcsolat.jpg

Mai világunkban nagyon sokan az erős nő szerepében élünk. Sokat dolgozunk, képesek vagyunk eltartani önmagunkat, és nem várunk arra, hogy egy férfi megmentsen. Megszereljük a csöpögő csapot, tudunk fúrni és füvet nyírni, tisztában vagyunk vele, hol kell műszakiztatni egy autót, és hogy kit kell hívni, ha elromlott a mosógép, hiszen megtanultuk az elmúlt évek alatt. 

Na, de ÉN miért is lettem ilyen? Higgyétek el, én sem akartam ennyire erős NŐ lenni, de nem volt más választásom. Mindig is egy nagyszájú, talpraesett, saját érdekeit képviselő és megvédő lány/nő voltam. Amikor azonban a házasságom kudarcot vallott, mert a férjem beleszeretett egy másik nőbe (persze aztán pár hónap múlva rájött, hogy mégis ÉN voltam az igazi és békülni akart…), akkor felvettem még egy réteg páncélt magamra, és megkeményítettem a szívem. …és aztán jött az, hogy 34 évesen egyedül kellett harcolnom az elemekkel, 2 munkahelyen dolgozni, albérletet fizetni és újra kezdeni mindent a nulláról. 

Ám nemcsak harcolni akarsz, hanem mélységesen vágysz a szerelemre, a gyengédségre, az odaadásra, a befogadásra is. Ez a vágy egyben zavar is, mert ebben a helyzetben nagyon könnyen kiszolgáltatottnak érzed magad. Ugyanakkor minél erősebb egy nő, annál végtelenebb szerelemmel tud szeretni.

Szerintem, sajnos a férfiak félnek az erős nőktől. Azt gondolják, hogy egy ilyen nőnek nem felelnek meg. Azt gondolják, hogy egy sikeres, tanult nő nem értékelné a kedves semmiségeket, neki nem romantikára, hanem drága luxusutazásra, vagy ki tudja, mire van szüksége…vagy kinevetné, ha őrültségeket tenne meg érte, vagy csak hagyományosan udvarolna neki. 

Pedig ezt várjuk. Egy férfit, akihez odabújhatunk, aki mellett nyugodtak lehetünk, akiről tudjuk, hogy megvéd, ha szükséges, elvisz magával a világ végére is, vagy aki csak SZERET és kész.

szerelmi1x1.jpg

Az erős, független nő nagyon vágyik egy társra. Nem olyanra, aki megmenti, hanem valakire, aki képes hozzátenni az életéhez, akivel tudják kölcsönösen tisztelni egymást és meghagyni a másik szabadságát, aki mellett nincs féltékenykedés, csak szeretet és béke, mert képesek egymás hátországai lenni, úgy, hogy mindketten különálló, egyszemélyes országok is egyben.

…és akkor ott van az erős nő árnyéka a belső gyenge lány. Aki érzékeny, törékeny, esendő. Vagyis minél talpraesettebb az erős nő, annál inkább esendőbb a benne lévő gyenge lány. Míg a mindennapokban az erős nő folyamatosan megy, cselekszik, harcol, teremt, dönt, kontrollál, ezzel párhuzamosan a női minőségei, mint befogadás, türelem, támogatás, passzivitás, odaadás, kivárás, árnyékba szorulnak. 

HÖLGYEIM! Először is önmagunknak kell őszintén bevallani azt, hogy mégse jó mindig, mindenben erősnek lenni, hogy nekünk is van gyenge oldalunk. Ha elfáradtunk, pihenjünk, ha bánatunk van, legyünk szomorúak, ha bántanak, sírjunk! Legyünk derűsek és örüljünk mindennek, aminek csak lehet! Ez vonzó tulajdonság a pasik szemében. Tanuljunk meg segítséget kérni! Hagyjuk, hogy a férfi irányítson abban, amiben jobb nálunk!

Mindent összevéve, KEDVES FÉRFIAK, mi erős nők is vágyunk a romantikára, a virágra, a vacsorákra…és igenis szeretnénk  törékeny, finom nők maradni, amíg csak világ a világ. Nem akarjuk mindig az erős, elérhetetlen nőt játszani. Erre vágyunk legbelül, lehetünk akármennyire kemények, határozottak. Jól esik a hétköznapok viharában egy picit megpihenni egy oltalmazó férfi karjaiban, aki biztonságot és nyugalmat sugároz.

Amikor a szüleim találkoztak a Kedvesemmel, anyukám azt mondta, hogy olyan vagyok, mint Makrancos Kata…pedig én igyekszem…nagyon, hogy a gyenge lányt előcsaljam magamból…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noikozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr817711860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.08.18. 00:24:27

szerintem erős nő az, aki nem hisz a Társadalomistenben
eme írás alapján az írója erősen hisz a Társadalomistenben, ahogy az emberek 99.99%-a is, főleg a nők.

quoththeravennevermore 2015.08.18. 01:35:54

Az erős nő nem gyenge kislány, hanem védtelen kislány, és még van benne egy csomó olyan tulajdonság, ami miatt szükség van az erősség páncélzatára - mondjuk ambició nem egyszer ésszel párosulva, amivel a világban boldogulhat. Persze, mint mindennek, ennek is vannak gyenge hamisítványai.

Néha, a saját rossz reflexei miatt túl határozottan vár el dolgokat (akár gyengédséget is), de ez inkább a saját kommunikációs problémája. Egyébként ha megvéded benne a gyenge kislányt, akkor anyatigrisként véd meg, ha bajban vagy (mondhatnád, hogy néha ez terhes, de nem igazán, mert egy igzán erős nő ezt ellenállhatatlanul csinálja, és közben férfiasságom sem sérül :-)

pervie but hot (törölt) 2015.08.18. 02:09:42

Erős nő az, aki elhiszi magáról.
Ahogy fentebb endike nevű hozzászóló is írta, a társadalomistenbe vetett hit, a női előjogok, az állami intézmények védelme sok nővel elhiteti, hogy ők önállóak, mert egy kipárnázott feminista jóléti társadalomban megkeresik a maguk kis fizetését, tanulhattak stb. Nem véletlenül sokkal több az etatista, szocialista szavazó a nők közt.
A nők hipergámok. Erősebb, magasabb státuszú partnert akarnak maguknak. Egy "erős" vagy magát ilyennek képzelő nő egyszerűen magasabbra teszi a mércét, még magasabb státuszú férfivel áll csak szóba. Végső soron az állam teremt meg a nőknek egy csomó dolgot, ezért a "legerősebb" nők az államba szerelmesek. Kvóták, feminizmus, egyetemi előnyök, nőknek jutó extra juttatások, szűrőprogramok, reklámok, tartásdíj, gyerekfelügyelet joga, asszonytartás megítélése, férfiak válási kifosztása, férfiak agresszív állatként, nők áldozatként kezelése. A nő számára az államnál magasabb státuszú szerető, eltartó nincs, ezért a mai férfi gyakorlatilag egy olyan versenytársat kapott a nőkért folyó versenyben, amit nem tud überelni. Ráadásul az ő adójából hozták létre. A nők szerelmesek az államba, aminek erőszakosságához, gazdagságához, gondoskodásához egy férfi sem tud felérni.
A nők mindig összekeverik a határozottságot a bunkósággal, az asszerivitást az agresszivitással. Akár a saját viselkedésükről van szó, akár a férfiak viselkedésének megítéléséről.

Bicepsz Elek77 2015.08.18. 06:25:02

Vannak aktiv es passziv emberek. Az aktivak uraljak az utobbiakat. A passzivak nem vonzzak egymast, az aktivak viszont allandoan konfliktusban lesznek egymassal. Ennyi a dolog.

2015.08.18. 06:34:13

Senkit nem érdekel, hogy valamikor időszámításunk előtt ötezerben sérelem érte és most jaj, ő kívűl ilyen, de belül igazából meg olyan. Szarni az önsajnáltató gyíkokra, akár nők, akár férfiak, vannak megfelelő szakemberek/orvosok akik erre specializálódtak, tessék oda eljárni, mert nem ezzel akar foglalkozni a másik és nem azg kell elvárni a másiktól - ahogy ez az írás is mmegmondaj -, hogy pátyolgassa a másik lelki problémáit, hanem egyszerűen boldog akar lenni.
Szóval orvos tubicáim, orvos a megoldás nem az a másik fél, aki társat keres.
És nem egy lelkisérültet.

Értem?

2015.08.18. 06:58:08

Nem tartom magam "domináns" férfinak, mivel van egy erősebb szintű kompromisszumkészségem és hajlandóságom, talán egy csipetnyivel több empátiám is, hogy az legyek. Főleg "erős" személyiségű barátnőim voltak (mivel fura mód szeretem az intelligens és életcéllal rendelkező lányokat), de hasonlóan a bevallottan gyámoltalan, biztonságra vágyó nőkre, ők is egyértelműen egy irányító férfit szerettek volna: aki mindig megmondja, mi lesz-hogy lesz, aki két percre nem érezheti rosszul magát (ha már elmész orvoshoz akkor hipochonder vagy), aki mindig irányt mutat és akire felnézhetnek. Idővel ez mind kibukott és természetesen bennem is van még fejlődési lehetőség (nem értem el a személyiségem zenitjét).

Az viszont más tészta, hogy ezek az "erős" személyiségű lányok tényleg mikor és kivel lesznek boldogabbak, mivel azok a férfiak, akik náluk is erősebb karakterek, valószínűleg nem egy házisárkány szintű nővel szeretnék összekötni az életüket, hanem egy befolyásolható, dominálható Perszephonéval.

Kaszáspók 2015.08.18. 07:22:29

Normális férfi a normális nőket szereti. Ez azt jelenti, hogy egy nő ne akarjon mindenáron pöcsöt növeszteni, ne vegyen fel férfias attitűdöket, mert a férfi számára az taszító. A nemek jellegét a Jóisten megteremtette, csakúgy mint a genitáliákat. Tartsa magát mindenki ehhez.

Exploiter 2015.08.18. 07:38:45

Szerintem megoldható a dolog. Sose volt olyan nő mellettem, akinek lépten nyomon irányítani kellett volna az életét, ilyen helyett inkább vettem volna egy kutyát.
Az pedig jó meglátás, hogy kívülről minél erősebbnek mutatja magát egy nő, annál nagyobb szüksége van rá, hogy gyenge lehessen. Irányítani persze mindíg akar, az okos ember pedig tudja, hogy mikor és miben engedhet neki. Senki se mondta soha, hogy egy másik emberrel élni magától értetődően egyszerű.
De az is igaz, hogy pénzben/státusban szeretnek fölfelé lőni, hát ez egy ilyen világ.

Irbisz 2015.08.18. 07:46:51

"Mindent összevéve, KEDVES FÉRFIAK, mi erős nők is vágyunk a romantikára, a virágra, a vacsorákra…és igenis szeretnénk törékeny, finom nők maradni, amíg csak világ a világ."

egy resze egesz biztos ilyen az erös nöknek, mas resze viszont nem, biztos nem kis kihivas rajönni, ki melyik kategoriaba tartozik :)

Mr. Waszabi 2015.08.18. 08:20:22

A dolog akkor működhet - lejön már az első randin, hogy igen vagy nem -, ha erősségeik egymást egészítik ki. A kulcs már a címben megvan: nőhöz férfi kell és fordítva. Az a nő, aki férfias szerepeket tesz magáévá, kizárólagosan, azaz nem hagy helyet férfinak életében, annak nincs szüksége férfira. És aki ilyen, az ki is fogja nyilvánítani az első adandó alkalommal, akaratától függetlenül. Fordított szereposztásban is így van, az se jó, ha a férfi nem hagyja meg remélt párjának a szükséges helyet. Elég egy beszélgetés, és kiderül, hogyan gondolkodik a másik fél a kapcsolatról. Az ilyen embereknek dolgozniuk kell még az önismeretükön - mivel, aki nincs a helyén agyban-lélekben, az nem lehet ideális partner és nem képes az áhított boldog kapcsolat megvalósítására sem. Kölcsönösség a kulcsszó ugyanis - egyik fél sem a másik meghosszabbítása, hanem önálló, egész ember, a maga kvalitásaival, képességeivel, amik nem arra valók, hogy a másik rabszolgája, eszköze legyen annak vélt céljai eléréséhez. Az ilyen ember inkább fusson még egy kört önmagával.

Mr. Waszabi 2015.08.18. 08:30:23

Szerintem figyelmen kívül hagysz pár igen fontos apróságot. Egy ezek közül, hogy nem Makrancos Kata dönti el, hogy Petrucchio-t érdekli-e. Hanem fordítva, Petrucchio látja meg benne a kihívást, a lényeget, ami vonzóvá teszi őt számára, vagy sem. Igen, a nő dönt - de a férfi választ :)

Mr. Waszabi 2015.08.18. 08:39:50

Még egy apróság. Amikor a nő vagy férfi kikerül egy kapcsolatból, akkor átmenetileg kénytelen betölteni a másik nem bizonyos privilégiumait is. Muszáj. De, ez nem jelenti azt, hogy a másik nem szerepébe illő dolgokkal pont olyan könnyedén birkózik meg, mint a sajátjaival. Ez pedig tartósan olyan területekről von el erőforrásokat, amik az ő autentikus szerepéhez tartoznak - azaz, mulasztani fog, ami ritkán eredményez boldog, kiegyensúlyozott életet. Idő után felőrli az embert az erőlködés - akár nő, akár férfi. Ha működhetne teljes funkcionalitással egyedül is, akkor nem volna szüksége egyiknek a másikra.

vélemény74 2015.08.18. 10:14:31

Ebből a cikkből csak azt nem tudtam meg ami a címe: Miért szeretik a férfiak az erős nőket?
Azt megtudtam, hogy a cikk írója annak tartja magát, de az ellenkező nem véleménye nem tisztán kivehető.

Glázser Bozsó 2015.08.18. 11:27:07

@Mr. Waszabi: Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal ... :)

#szájbergyerek# 2015.08.18. 12:46:21

Az a baj, hogy összekeveritek az erőst az erőszakossal, a határozottat az akaratossal, az okost az okoskodóval és még végtelenségig lehetne sorolni.
Az erős, határozott, okos ... nőket szeretik a férfiak.
Az erőszakos, akaratos, okoskodó ... nőket pedig nem.

Köldök_szösz 2015.08.18. 13:28:53

Én nem szeretem az erős nőket.

2015.08.18. 14:52:48

Szerintem a felsorolt paraméterek nem erősre vallanak, csak olyanra, aki megszokta, hogy egyedül él ezért maga kell megold(assa) a problémáit. Mint ahogy én is tudok főzni, meg vasalni, mert előfordult, hogy kellett.

MutánsJane 2015.08.18. 16:53:33

A posztíró ezek szerint az egyenrangú kapcsolat helyett a bármi áron kapcsolat mellett döntött. Szíve joga. Ameddig a saját döntését nem tálalja úgy, mint egyedül lehetséges opciót, és próbál erre burkoltan másokat is rábeszélni.

MutánsJane 2015.08.18. 16:59:52

@Mr. Waszabi:
Kata nem dönthetett a saját sorsa fölött. Őt az apja - aki az akkori jog és szokásrend szerint a lánya tulajdonosának számított - gyakorlatilag mint valami lejárt szavatosságú árut, rásózta Petrucchióra. Na most, ehhez képest a manapság már labdába rúgni sem tudó (teljhatalmuktól megfosztott) Petrucchiók telesírják a netet a "mai nőknek nem kellenek az átlagos kinézetű / normális / kedves (sor tetszés szerint folytatható) férfiak" című balladával. Közben pedig mindössze annyi történt, hogy a nőt az "élettől kapott" magától értetődő járandóságnak tekintő férfiak nem kellenek a nőknek.

Mr. Waszabi 2015.08.18. 17:34:48

@MutánsJane: aha. Meg ahogy azt Mórickanéniék elképzelik. Petruchiók nem sírnak semmit, maguknál vannak. Adott esetben akár egyedül is, ha nem adódik megfelelő Kata. Valahol innen indul a férfiasság. Nem igénytelen. Nem hazudik magának, sem másoknak, és nem csapja be magát ennek okán - akárhány nő, akármiféle marhasággal áltatja is. Ha csak annyira volna képes, akkor nem volna férfi ugyanis. Manapság nehéz ezt megérteni, tudom nem átlagos. De, aki férfi, az férfi - tisztában van ennek valódi jelentésével. Bocs, de engem elég régóta nem érdekel, hogy akár nő, akár férfi, miért csapja be magát - mind a süllyesztőben érnek talajt, kivétel nélkül. Hogy 5, 10 vagy 20 év múlva, az gyakorlatilag mindegy várásaik függvényében - csalódni és bukni fognak. Olyan dolgokról beszélünk, amit én már tapasztaltam, te meg legfeljebb hiszed még, hogy rád nem következik. Nem tudlaj felmenteni, hazudni pedig nem fogok - ha hülyeségekben hiszel, akkor kénytelen leszel azok következményeit a magad bőrén tapasztalni. Ami nem baj, csak lehetett volna rövidíteni a szopásra szánt időt. Ami azért nem mindegy, mert te sem leszel fiatalabb, és ez bizony számít az elképzeléseidben gyakorlati szempontok miatt. Nem csak neked - nekem is - ezért nem vagyok sem megbocsátó, sem türelmes az emberi hülyeségekkel szemben. Bocsásd hát meg nekem, ennek okán.

Mr. Waszabi 2015.08.18. 17:37:22

@#szájbergyerek#: nagyon tömören megfogalmaztad a lényeget, gratula :)

MutánsJane 2015.08.18. 19:17:55

@Mr. Waszabi: Nincs mit megbocsátanom. Monologizálj csak tovább, ha úgy tetszik.

MutánsJane 2015.08.18. 22:28:13

@Mr. Waszabi: Ja, arra az egyre azért kíváncsi lennék, hogy ha a Petrucchiók nem sírnak, akkor ezt a PUA-baromságot kik és kiknek találták ki. És kik savazzák a nőket lépten-nyomon azzal, hogy az igényeikből vegyenek lejjebb?

Mr. Waszabi 2015.08.18. 23:08:32

@MutánsJane: nem tudom, miért én kapom a nyaklevest, hisz nem mondtam semmi rosszat, szerintem. És nem is személyeskedtem senkivel.
Ami a monológot illeti, pár dolog eszembe jutott a poszttal kapcsolatban, azt írtam le. Eleddig azt gondoltam, arra való a kommentelés lehetősége, persze lehet, hogy tévedtem.

Hogy a shakespeare-i analógiánál maradjunk: nem minden pasi férfi és nem is minden férfi Petruchio. Vannak különbségek a szavak jelentései közt. Amint a a posztban tárgyalt erős nőnek sem szinonímája Makrancos Kata.

A PUA jelentését most gugliztam ki, mert fingom sem volt róla, mi az. Nincs közöm hozzá, így nem tudok róla nyilatkozni. Savazni se szoktam senkit, kivéve a kártékony emberi hülyeséget.
A nőket szeretem, tisztelem, általában szeretettel írok róluk, vagy épp inspirálólag. Úgyhogy ahhoz sem tudok hozzászólni, hogy kik és miért akarják elnyomni őket. Ha szólok, a magam nevében teszem, nem a férfiak szakszervezeti funkcionáriusaként. Szóval, nem hiszem, hogy én volnék a felelős más pasik marhaságaiért. Szép estét !

Rossi Judit · www.fittwoman.hu 2015.08.19. 10:29:17

Köszönöm a hozzászólásokat! :)
Örülök neki, hogy sok mindenkinél betalált a cikk és gondolatokat indítottam el bennetek. Természetesen tudom, hogy nem mindenkivel érthetek egyet és nem mindenki ért velem egyet, de úgy gondolom, hogy így kerek a világ...

MutánsJane 2015.08.19. 15:38:16

@Rossi Judit: De ez most a saját történeted? Mert ha igen, akkor szerintem attól oldódna meg a problémád, ha teljesen felhagynál az általánosításokkal meg a külső viszonyítási pontokra való figyeléssel, és kizárólag a saját intuícióidra hagyatkoznál. Te nem egy vagy "a nők" közül, hanem ... (név) vagy, teljesen egyedi élettel és sorssal, amit nincs értelme másvalakiéval összevetni, még akkor sem, ha látszólag sok hasonlóság van a kettő között. Mélyen legbelül mindenki egy külön kis univerzum. Lehet, hogy sok hasonló "drive" van bennünk, de mivel másmilyen intenzitással és (még ha csak kicsit is eltérően) más irányba hatnak ezek a hajtóerők teljesen más végeredményt hoznak létre. Úgy az adott ember élettörténetének, mint a (természetszerűleg folyamatosan változó) vágyainak alakulásában. Ez így a normális. Az általánosítás egy emberi gondolkodási hiba. Eredetileg egy könnyítő eszköz lett volna, hogy kevesebb információval kelljen bánni a földolgozási folyamat során, de ha a használója nem látja be, hogy ez csak egy ideiglenes "mankó", hanem tartósan ragaszkodik ehhez, akkor ott baj lesz, mert előbb-utóbb a hiedelmei kezdik irányítani őt, és nem fordítva.
süti beállítások módosítása